Achter de schermen van

Hamley Books

Logo Hamley Books

Hamley Books is een dynamische uitgeverij die zich focust op zijn auteurs en hun passie voor het woord.  Die passie willen wij graag delen met onze lezers. Ons logo werd geïnspireerd door onze kat Hamley, want zeg nu zelf: wat is er leuker dan een goed boek lezen in het gezelschap van je huisdier?

Hamley Books specialiseert zich in spannende en/of ontroerende Young Adult, thrillers met een bijzondere twist en intrigerende jeugdboeken (leeftijd 10+).

Hamley Books wil graag zijn eigen invulling geven aan het uitbrengen van boeken, samen met auteurs die geloven in ons concept.

Je vindt onze boeken terug in alle Standaard Boekhandels, alle online webshops en verschillende boekhandels in België en Nederland. Ook via deze site kan je boeken bestellen.

Wil je meer weten over onze werking, of denk je dat jij een manuscript hebt dat bij ons concept past? Neem dan contact op met ons en vertel ons wie je bent.

Muziek – de inspiratie van Joanne Carlton/Sandra J. Paul

Muziek is altijd een grote bron van inspiratie geweest voor me. Zo zeer zelfs dat ik amper kan schrijven als er niet een of andere vorm van muziek speelt. Stilte is niet aan mij besteed, maar dat is in mijn dagelijkse leven ook zo. Muziek was ook de grote inspiratiebron achter Hart-Slag, waarin muziek een zeer grote rol speelt. Het verhaal gaat over een jonge kerel die te horen krijgt dat zijn dagen geteld zijn. In plaats van bij de pakken te blijven zitten, besluit hij zijn ultieme droom – om te zingen – te vervullen. Logisch dus dat muziek

Lees meer »

Esther Boek – De Perfecte Moeder is er!

Esther Boek (1967) is een Nederlandse auteur, geboren in de Brabantse gemeente Uden. Na een aangifte tegen haar zoon en zijn veroordeling, die later onterecht bleek te zijn, besloot ze hier een boek over te schrijven. Ze volgde opleidingen aan De Schrijversacademie en de Queridoacademie en in maart 2017 debuteerde ze met ‘Geen kind meer’, waarin ze alle kanten belicht in een zedenzaak. Die van de, onterechte, verdachte en diens familie, maar ook de kant van de vermeende slachtoffers. Van ‘Geen kind meer’ zijn al duizenden exemplaren verkocht en is inmiddels de vierde druk verschenen. Haar debuut werd overladen met lovende kritieken en werd door

Lees meer »

Esther Verhaalt – deel 2

Esther Verhaalt – deel 2 In dit tweede deel vertelt Esther graag meer over haar nieuwe samenwerking met Hamley Books. En zo komen we dan ook op hoe een Nederlandse kaaskop terechtkomt bij een jonge, vrij nieuwe, Vlaamse uitgeverij, en niet opnieuw een boek uitgeeft bij De Crime Compagnie. De Perfecte Moeder is niet de ‘klassieke vrouwenthriller’ waar De Crime Compagnie zo goed in is. Het boek kan je beter bestempelen als een mooi, spannend en ontroerend boek voor een breed publiek, zonder dat echte thrillereffect dat past bij het fonds van De Crime Compagnie. Ik besefte dan ook dat

Lees meer »