Hamley Books stelt met trots debuut-auteur Luna Van Roosen voor!

Luna Van Roosen, Sint-Amands, 19 jaar, is een dynamische persoonlijkheid die op kerstavond 1999 geboren werd met een pen in de hand. Ze omschrijft zichzelf als een Day Dreamer and a Night Thinker. Met andere woorden: haar brein staat nooit stil en is altijd bezig met het bedenken van nieuwe verhalen.

Luna studeert momenteel Biomedische laboratoriumtechnieken, maar daarnaast is zij vooral met verhalen en boeken bezig. Van kleins af aan had zij al een fascinatie voor voor mythen, sprookjes en andere “oerverhalen”. “Fantaseren” deed ze altijd al, “schrijven” bleek de volgende logische stap.

Na een presentatie over schrijven kwam ze in contact met Sandra J. Paul, die sinds twee jaar haar mentor is en begeleidt.

Naast schrijven is Luna ook een fervent tekenaar, leest ze altijd en overal boeken, houdt ze van ballet, nachtelijke wandelingen en lang uitslapen om mooie dromen te beleven. Haar hond Noukie houdt een bijzonder plekje in haar hart. Luna doet vrijwilligerswerk in de bibliotheek, omdat ze altijd al iets heeft gehad met boeken.

Luna Van Roosen

Af en toe waagt Luna zich aan een schrijfwedstrijd, waarbij ze lovende kritieken krijgt van de jury, zoals deze: “We waren onder de indruk van jouw verhaal. Jouw straffe proza is beeldend en onbeschaamd; je sleurt de lezer mee in een nieuwe wereld. Je speelt met woorden; je werk liet bij ons dan ook een diepe indruk na. We willen meer van je lezen in de toekomst.”

Deze laatste zin was mogelijk een voorteken, want Luna tekende vandaag een contract bij Hamley Books voor haar (dubbel) debuut: Day Dreamer + Night Thinker, een modern sprookje dat in twee boeken zal verschijnen. Day Dreamer verschijnt op 16 september 2019, gevolgd door Night Thinker, dat zal verschijnen op 1 februari 2020. Beide boeken vormen samen één lang verhaal.

Luna’s Young Adult-debuut sleept de lezer mee in een bijzondere wereld waarin werkelijkheid en dromen elkaar voortdurend kruisen. Dit moderne sprookje, stijlvol geschreven door dit jonge talent, zal je niet onberoerd laten.

We mogen van Luna in de komende jaren nog zeer veel verwachten! Wij zijn alvast zeer blij en trots dat we Luna bij Hamley Books mogen verwelkomen.

Sandra en Cathy

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *