Achter de schermen van

Hamley Books

Logo Hamley Books

Hamley Books is een dynamische uitgeverij die in september 2018 het levenslicht zag. We focussen ons op onze auteurs en hun passie voor het woord.  Die passie willen wij graag delen met onze lezers door elk boek met de nodige liefde, hart en ziel op de buitenwereld los te laten. Onze auteurs worden gecoacht en begeleid vanaf het prille begin tot lang nadat het boek in de rekken ligt. Wij brengen bewust een beperkt aantal boeken uit om deze persoonlijke touch te kunnen garanderen.

Hamley Books specialiseert zich in thrillers en (spannende) romans met een eigenzinnig karakter en twists, in Young Adult (hedendaags, paranormaal en fantasy) en spannende jeugdthrillers vanaf negen jaar. Onze boeken zijn terug te vinden in verschillende winkels, winkelketens, onafhankelijke boekhandels en online shops in België en Nederland.

Ons logo werd geïnspireerd door onze zwarte kat Hamley, want zeg nu zelf: wat is er leuker dan een goed boek lezen in het gezelschap van je huisdier?

Wil je meer weten over ons, of denk je dat jij een manuscript hebt dat bij ons past? Neem dan contact op met ons en vertel ons wie je bent.

Hoe komt een Hollandse kaaskop bij een Vlaamse uitgeverij?

De kaaskop in kwestie heet Esther Boek. Dat ben ik dus. In 2017 debuteerde ik bij uitgeverij De Crime Compagnie met mijn spannende roman Geen kind meer. Mijn debuut is gebaseerd op waargebeurde feiten. Mijn zoon werd beschuldigd van verkrachting en daar ook voor veroordeeld. Later bleek dat de meisjes niet geheel eerlijk waren geweest. Een soort MeToo dus, maar dan omgekeerd. Onterecht beschuldigd worden in een zedenzaak is een verborgen pijn, iets waarover moeilijk praten is. Maar juist over lastige dingen praten, taboes openbreken, is wat bij me past. Daarom werd mijn pijn, de pijn van mijn gezin, maar

Lees meer »

De inspiratieplek van Esther Boek

De inspiratieplek van Esther Boek Mijn huis staat in een gewone straat. Waar gewone huizen staan, met gewone mensen, die gewone dingen doen. De werkkamer, waar ik mijn boeken schrijf, ligt aan de voorkant van dit huis, en kijkt uit op een grasveld met een grote boom die me elke dag weer het seizoen van dat moment toont. Naast het grasveld ligt een fietspad, dat als een rood haarlint slingerend door de wijk loopt, naar plaatsen die ik vanuit het raam van mijn schrijfkamer niet kan zien. Op het fietspad gaan mensen voorbij. Uiteraard op de fiets, maar ook op

Lees meer »