Achter de schermen van

Hamley Books

Logo Hamley Books

Hamley Books is een dynamische uitgeverij die zich focust op zijn auteurs en hun passie voor het woord.  Die passie willen wij graag delen met onze lezers. Ons logo werd geïnspireerd door onze kat Hamley, want zeg nu zelf: wat is er leuker dan een goed boek lezen in het gezelschap van je huisdier?

Hamley Books specialiseert zich in spannende en/of ontroerende Young Adult, thrillers met een bijzondere twist en intrigerende jeugdboeken (leeftijd 10+).

Hamley Books wil graag zijn eigen invulling geven aan het uitbrengen van boeken, samen met auteurs die geloven in ons concept.

Je vindt onze boeken terug in alle Standaard Boekhandels, alle online webshops en verschillende boekhandels in België en Nederland. Ook via deze site kan je boeken bestellen.

Wil je meer weten over onze werking, of denk je dat jij een manuscript hebt dat bij ons concept past? Neem dan contact op met ons en vertel ons wie je bent.

Hoe komt een Hollandse kaaskop bij een Vlaamse uitgeverij?

De kaaskop in kwestie heet Esther Boek. Dat ben ik dus. In 2017 debuteerde ik bij uitgeverij De Crime Compagnie met mijn spannende roman Geen kind meer. Mijn debuut is gebaseerd op waargebeurde feiten. Mijn zoon werd beschuldigd van verkrachting en daar ook voor veroordeeld. Later bleek dat de meisjes niet geheel eerlijk waren geweest. Een soort MeToo dus, maar dan omgekeerd. Onterecht beschuldigd worden in een zedenzaak is een verborgen pijn, iets waarover moeilijk praten is. Maar juist over lastige dingen praten, taboes openbreken, is wat bij me past. Daarom werd mijn pijn, de pijn van mijn gezin, maar

Lees meer »

De inspiratieplek van Esther Boek

De inspiratieplek van Esther Boek Mijn huis staat in een gewone straat. Waar gewone huizen staan, met gewone mensen, die gewone dingen doen. De werkkamer, waar ik mijn boeken schrijf, ligt aan de voorkant van dit huis, en kijkt uit op een grasveld met een grote boom die me elke dag weer het seizoen van dat moment toont. Naast het grasveld ligt een fietspad, dat als een rood haarlint slingerend door de wijk loopt, naar plaatsen die ik vanuit het raam van mijn schrijfkamer niet kan zien. Op het fietspad gaan mensen voorbij. Uiteraard op de fiets, maar ook op

Lees meer »